زعفران و تقلب در آن
قیمت زعفران بدلیل ترکیبات باارزش و خواص بالای آن و همچنین از نظر برداشت دشوار آن، بسیار بالاست. کلاله های خشک شدۀ زعفران، گران ترین مادۀ گیاهی و ادویه در جهان است که قیمت بالا و افزایش روزافزون تقاضا برای خرید، منجربه افزایش تقلب در آن با استفاده از ترکیب مواد رنگی با ارزش کمتر و غالباً مضر برای سلامتی انسان، شده است.
روش های متداول در ارزیابی کیفی زعفران شامل کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ،طیف سنجی فروسرخ نزدیک ،فروسرخ متوسط طیف سنجی جرمی MSـ GC کروماتوگرافی گازی است.
- ۹۹/۰۲/۱۹